Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Probe pentru furnizarea căldurii în București. Când vor fi pornite oficial caloriferele

Termoenergetica a început, în București, probele pentru furnizarea căldurii pe timpul nopții, doar acolo unde nu se fac lucrări de modernizare a rețelei. Din cei 210 kilometri de conducte care ar trebui modernizați, în ultimii doi ani au fost finalizați 60 de kilometri. Primarul Capitalei promite că până la finalul anului vor fi înlocuiți încă 50 de kilometri de rețea primară.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: O să fie mai bine decât iarna trecută, rezultatul probelor sunt încurajatoare, adică ne așteptăm să fie mult mai puține avarii decât iarna trecută.

Nicușor Dan este optimist și de data aceasta, la fel cum a fost și anii trecuți la începutul sezonului rece

Doar că ce s-a întâmplat în ultimele ierni a fost tot timpul diferit față de așteptările primarului. Ce este sigur, atunci când vor fi înregistrate temperaturi medii de sub 10 grade în trei nopți consecutive, se va da drumul oficial la căldură.

Aceste probe se fac doar în zonele din București unde nu sunt deschise șantiere pentru înlocuirea conductelor. În Capitală sunt lucrări la rețeaua de termoficare care sunt finanțate atât de la bugetul local, dar și din fonduri europene nerambursabile. Nicușor Dan susține că din cele 25 de tronsoane care se modernizează cu bani europeni, doar unul va fi dat în folosință, până la finalul acestui an.

Pe strada Apusului din Sectorul 6, în acest moment se înlocuiesc mai mulți kilometri din conducta primară. La cum arată lucrările, pare că va mai dura destul de mult până când vor fi încheiate, însă muncitorii spun că după data de 1 noiembrie lucrarea ar trebui să fie gata, inclusiv să fie asfaltată strada.

Vor fi reabilitați în total 210 kilometri de rețea de termoficare, cu o valoare de 260 de milioane de euro. În 2021 s-au înlocuit 28 de kilometri de rețea, în 2022, 32, iar anul acesta, Nicușor Dan promite că vor fi modernizați în total 50 de kilometri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE