Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primești 30.000 de euro pentru a te muta într-un oraș din Italia. Condițiile pentru a beneficia de bani

Autoritățile unui oraș din sudul Italiei sunt dispuse să îi plătească cu până la 30.000 de euro pe cei dispuși să se mute acolo. Presicce-Acquarica se confruntă cu o scădere a numărului de locuitori, motiv pentru care în urbe există numeroase case abandonate.

Pentru a atrage noi proprietari, municipalitatea italiană a promis că va acorda subvenții persoanelor care vor cumpăra o locuință și care își vor declara reședința permanentă în oraș, notează Euronews.com.

Iată ce trebuie să știe cei care vor să se mute într-o localitate din sudul însorit al Italiei.

VEZI GALERIA
4 imagini

Italienii care te plătesc să te muți în orașul lor

Situată în regiunea Puglia din sudul Italiei, Presicce-Acquarica este formată din comunele Presicce și Acquarica del Capo. Localitatea s-a confruntat un declin demografic, iar localnicii s-au mutat în alte orașe în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite.

Acum, Consiliul local speră să atragă noi proprietari, prin oferirea de subvenții. Detaliile despre modul în care va fi implementată măsura urmează să fie stabilite, iar cererile vor fi depuse pe site-ul Primăriei.

Pentru a îndeplini criteriile de eligibilitate, persoanele sau familiile trebuie să își stabilească domiciliul în orașul italian Presicce-Acquarica. De asemenea, trebuie să investească într-o locuință construită înainte de anul 1991, ceea ce e situația a aproape 30% din imobilele din această localitate.

Costul achiziției va fi subvenționat prin fondurile acordate de autoritățile locale. Sprijinul financiar poate fi folosit de asemenea pentru lucrări de renovare.

Persoanele interesate să cumpere o locuință vor primi de la autoritățile italiene maximum 30.000 de euro. De asemenea, consiliul local oferă ajutoare pentru a combate îmbătrânirea populației. Primăria acestui oraș italian oferă părinților o alocație de 1.000 de euro pentru fiecare nou-născut.

Presicce-Acquarica, una dintre cele mai frumoase localități din Italia

Presicce-Acquarica a fost desemnată drept una dintre cele frumoase localități din Italia. În centrul istoric al orașului există un palat ridicat în stil baroc, iar în piața principală există o biserică impunătoare.

În zona rurală există numeroase plantații de măslini, motiv pentru care uleiul de înaltă calitate produs aici i-a adus Presicce-Acquarica renumele de "oraș al aurului verde".

Apele turcoaz ale Mării Ionice și orașele de coastă Gallipoli și Santa Maria di Leuca se află la o mică distanță ce poate fi parcursă rapid cu mașina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE