Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele plăți către păgubiții Euroins. Fondul de Garantare va achita peste 650.000 de lei

Vești bune pentru păgubiții Euroins. Începând de joi, vor fi făcute primele plăți de despăgubire, în cazul Euroins, după ce societatea a intrat în insolvență.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va achită o tranșă care însumează peste 650.000 lei, pentru un număr de peste 1.000 cereri, ca urmare a împlinirii termenului de 60 de zile de la ridicarea autorizației de funcționare a societății de asigurări.

Până la data de 16 mai 2023, FGA a primit aproape 72.000 de cereri de plată pentru Euroins, potrivit datelor instituției.

În prezent, FGA are de făcut plăți vechi pentru mai multe societăți aflate în faliment precum Astra, Carpatica Asig, Forte, Certasig şi City Insurance.

Euroins avea în momentul retragerii autorizației peste două milioane și jumătate de șoferi asigurați.

Ce variante au românii loviți de șoferii cu RCA la Euroins pentru a fi despăgubiți

Românii care sunt loviți în trafic de șoferi cu polițe RCA la această companie de asigurări au mai multe opțiuni de a-și rezolva problema.

Păgubiții trebuie să șite faptul că Fondul de Garantare va despăgubi toate daunele de acest tip, în limita a 500.000 de lei pentru fiecare dosar, iar probabilitatea ca acest fond să nu aibă capacitatea de a plăti este nulă.

Plata daunelor se va face indiferent dacă service-urile la care apelează păgubiții refuză reparația fără plata imediată.

O soluție este să plătiți reparația din banii proprii, iar ulterior, cu documentele primite de la service, să se facă o solicitare la FGA pentru recuperarea sumei. Totuși trebuie să se ia în vedere faptul că FGA ar putea să nu aprobe întreaga sumă impusă de service, având în vedere că, potrivit legii, plata se face pe baza notei de constatare și/sau a reconstatării. Se recomandă apelarea la un service cu toate actele în regulă.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, în martie 2023, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE