Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serviciu de ecarisaj la Primărie și competențe extinse pentru Poliția Locală, printre măsurile anunțate de Ciprian Ciucu, după incidentul de sâmbătă

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat primele măsuri pe care le va lua, după ce în weekend o femeie a murit după ce a fost atacată de câini în zona Lacului Morii.

Edilul a spus că va „cere Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6”. În același timp, Ciucu a anunțat că va „extinde competențele Poliției Locale a Sectorului 6, astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea”.

Ciprian Ciucu a mai spus că vrea ca Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Politia Animalelor, iar în acest sens a precizat că va cere parlamentarilor modificarea legii.

Ciucu: „Câinii vor fi permanent luați de pe raza Sectorului 6”

Totodată, anunță primarul Sectorului 6, acesta va bugeta acțiuni și campanii de conștientizare cu privire la sterilizare. „Vom bugeta inclusiv costuri cu sterilizarea”, spune Ciucu.

„Câinii vor fi permanent luați de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00) și ținuți în condiții decente, umane. Este clar că ASPA este depășită de situație și noi toți trebuie să preluăm aceste responsabilitățidin sarcina PMB, să ajutăm, să contribuim, așa cum este normal”, spune Ciprian Ciucu.

Acesta a mai precizat că a luat legătura inclusiv cu Poliția MAI din Sectorul 6 pentru a face acțiuni comune de verificare, împreună cu Poliţia Locală a Sectorului 6.

Cât despre ancheta internă demarată la la nivelul Poliției Locale a Sectorului 6, primarul a spus că va prezenta vineri, cel târziu, rezultatele, într-o conferință publică.

„Îmi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, că urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA. Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău!Noi NU vom fugi de atribuții, vom cere și asumă altele în plus”, a încheiat Ciprian Ciucu.

Ana Oroș, în vârstă de 43 de ani, a murit, sâmbătă, după ce a fost mușcată de câini în timp ce alerga pe malul Lacului Morii, din sectorul 6 al Capitalei. Ea mai fusese atacată de animale în aprilie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE