Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Investigații în cazul submersibilului Titan. Au fost descoperite primele "rămăşiţe umane"

UPDATE. "Presupuse rămăşiţe umane" au fost descoperite printre resturile submersibilului turistic dispărut cu cinci persoane la bord, în Atlanticul de Nord, în apropierea epavei Titanicului, a anunţat miercuri Paza de Coastă a Statelor Unite într-un comunicat.

Aceste rămăşiţe, "adunate cu atenţie din epavă la locul accidentului", precum şi resturile găsite ale minisubmarinului, vor fi analizate, ceea ar urma să ofere "elemente esenţiale pentru a înţelege cauzei acestei tragedii", a declarat căpitanul Jason Neubauer, care conduce ancheta Pazei de Coastă asupra tragediei, potrivit Agerpres.

Resturi ale submersibilului, descoperite pe fundul oceanic la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost aduse miercuri la ţărm, la St. John's, în provincia canadiană Newfoundland şi Labrador.

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, recuperate de autorități

Părți din submersibilul Titan, care a făcut implozie în timpul unei scufundări la mare adâncime, omorând cinci persoane, au fost văzute pentru prima dată de la incident.

Epavele metalice ale submarinului Titan au fost descărcate, miercuri, de pe nava Horizon Arctic în St John's, Canada.

Fotografiile arătau bucăți de metal din submersibil acoperite cu mai multe prelate înainte ca macaralele să le ridice pe camioane.

Oficialii Gărzii de Coastă americane au declarat că printre resturi au fost găsite cadrul de aterizare al submersibilului și un capac din spate, potrivit BBC.

Toate cele cinci persoane aflate la bordul navei au murit pe 18 iunie, după ce aceasta a făcut implozie după aproximativ 90 de minute de la o scufundare pentru a vedea celebra epavă din 1912, care se află la o adâncime de 3.800 de metri în Atlanticul de Nord.

VEZI GALERIA
5 imagini

Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada a anunțat că desfășoară propria investigație privind implozia Titanului, care a ridicat semne de întrebare cu privire la natura nereglementată a unor astfel de expediții.

"Scopul meu principal este de a preveni un eveniment similar prin formularea recomandărilor necesare pentru a spori siguranța domeniului maritim la nivel mondial", a declarat căpitanul Jason Neubauer, investigatorul șef al Gărzii de Coastă, în cadrul unei conferințe de presă la Boston.

Paza de Coastă a deschis vineri o investigație a unei comisii maritime, a declarat Neubauer, și colaborează cu FBI pentru a recupera probe, inclusiv o operațiune de salvare la locul unde se află resturile de pe fundul mării, la aproximativ 488 de metri (1.600 de picioare) de la prova epavei Titanicului, la aproximativ 4 km (2-1/2 mile) sub suprafață.

Paza de Coastă este în contact cu familiile celor cinci persoane decedate, iar anchetatorii "iau toate măsurile de precauție la fața locului în cazul în care vom întâlni rămășițe umane".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE