Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Primele imagini color ale Universului. Agenția Spațială Europeană a explorat spațiul cu telescopul Euclid

Publicat de: Euronews

Primele imagini color ale Universului au fost dezvăluite în premieră de Agenția Spațială Europeană. Este vorba de cinci fotografii ale unor galaxii și stele imortalizate de aproape, dar și din depărtare. Astfel au fost descifrate secrete ascunse ale spațiului, spun pecialiștii. Imaginile includ și fotografia unui grup de galaxii, numit Perseus. Sunt surprinse astfel o mie de galaxii din acest grup, dar și peste 100 de mii de galaxii, care apar în fundal.

Multe dintre acestea nu au mai fost văzute niciodată. Iar ca lumina lor să ajungă la noi a durat 10 miliarde de ani. Astronomii speră să afle cu ajutorul acestui telescop performant mai multe despre materia întunecată, care constituie 95% din univers.

Josef Aschbacher, directorul general al Agenției Spațiale Europene: ”Este o misiune care va dezvălui 95% din universul invizibil, care este cu adevărat incredibil și un punct de reper pentru programul mondial de știință spațială al ESA. Misiuni extraordinare, ambițioase, precum Euclid, întâmpină provocări pe parcurs și toate aceste provocări au fost depășite cu succes datorită multor oameni dedicați. A vedea Euclid acum pregătit pentru știință este un moment de mândrie pentru noi toți, un punct de reper pentru știința și explorarea europeană.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE