Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preţurile petrolului, la cel mai redus nivel de peste un an: Au scăzut cu peste 5 dolari pe baril

Publicat de: Mirabela Vasile

Preţurile petrolului au ajuns la cel mai redus nivel din ultimul an, cu o reducere de peste cinci dolari pe baril.

Măsura a fost luată având în vedere neliniştea legată de problemele financiare ale Credit Suisse a agitat pieţele mondiale şi a redus efectul pozitiv al speranţelor unei redresări a cererii de petrol din China, transmite Reuters.

Semnele timpurii ale unei reveniri la stabilitatea pieţei au dispărut după ce cel mai mare investitor al Credit Suisse, Saudi National Bank, a declarat că nu va putea să-i ofere mai mult ajutor financiar.

Anunţul a dus la scăderea puternică a acţiunilor Credit Suisse şi ale altor acţiuni europene.

”Nu contează care este activul de risc, în acest moment, oamenii renunţă la diferite instrumente financiare”, a spus Robert Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho din New York.

"Nimeni nu vrea să meargă acasă cu o poziţie importantă în nimic astăzi... nu ai unde să te ascunzi cu adevărat", a adăugat acesta.

A fost cel mai redus nivel din decembrie 2021

Ambele valori de referinţă pentru ţiţei au atins cel mai redus nivel din decembrie 2021 şi au scăzut timp de trei zile consecutive.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 4,65 dolari, sau cu 6%, la 72,35 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,51 dolari, sau cu 6,3%, la 66,84 dolari.

Volatilitatea contractelor pentru Brent şi WTI a fost la cel mai ridicat nivel din mai mult de un an şi ambele au intrat miercuri pe teritoriul de supravândute din punct de vedere tehnic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE