Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prestația lui David Popovici la Campionatele Mondiale, analizată de singurul medaliat olimpic al natației românești

David Popovici a încheiat Campionatul Mondial de Natație din Japonia cu locul al patrulea în proba de 200 de metri liber și cu poziția a șasea în cea de 100 de metri liber. Înotătorul de 18 ani a avut concurenți extrem de puternici, însă chiar și așa, el era considerat printre favoriți.

Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic al natației românești (bronz la Atena 2004), a analizat prestația lui Popovici și a descoperit unele aspecte la care ar mai trebui să lucreze.

Răzvan Florea: "Startul nu a fost extraordinar"

"Doar locul 6 pentru David, se pare că acest concurs nu a fost o fost o reușită pentru el. A avut un an destul de greu, cu bacalaureat, cu terminarea clasei a 12-a, iar după cum a declarat și el, se pare că pregătirea nu a fost cea mai bună. Nu vreau să intru în amănunte, dar poate că nu a fost competiția lui în această săptămână.

Cred că, cel puțin după 200, chiar mi-era greu să cred că putea să facă față, deoarece suta este foarte, foarte aprig disputată de sportivi și mult mai greu îți poți apăra un titlu mondial la 100 decât la 200.

Cu siguranță că există strategie pentru proba de 100. Cred că singura probă din natație este cea de 50, în care pleci cât poți și cât te țin balamalele, atât reușești, trebuie să atingi peretele. Dar în proba de 100, într-adevăr, trebuie să ai o strategie. Nu poți pleca maximal, pentru că, cu siguranță, nu poți duce o cursă de 100 de metri, două lungimi de bazin. Dar e o cursă rapidă, se pot întâmpla foarte multe, orice mică greșeală te costă.

Din ce am văzut eu, startul nu a fost unul extraordinar. De obicei, David nu are un start extraordinar ca ceilalți concurenți, aici cred că este un punct în care ar putea evolua mai mult. Dar e o cursă care nu cred că a fost pe placul lui și sper să fi învățat din acest mic insucces, pentru că și el a declarat asta și sunt de acord", a spus Răzvan Florea, pentru Euronews.

Obiectivul lui David Popovici, o medalie olimpică

David Popovici este calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, acolo unde are șansa de a obține o medalie în cele două probe favorite, 100 de metri liber și 200 de metri liber.

"Nu ne rămâne decât să fim alături de David, pentru că este sportivul cel mai important din natația românească, poate din sportul românesc și trebuie să îl încurajăm pentru că are nevoie în momentul de față. Sper să ne mândrim din nou cu rezultate extraordinare cu el pe viitor.

Nu trebuie să se gândească foarte mult la această competiție care s-a terminat pentru el astăzi, trebuie să-și recapete toate forțele pentru că are un an de zile la dispoziție să repună la punct tot ceea ce nu i-a ieșit în acest concurs. Cu siguranță și el și antrenorul lui au avut de învățat. Sper să se pună la punct pentru ca, anul viitor pe vremea asta, să ne încânte cu rezultate remarcabile. Avem nevoie de rezultate", a precizat Răzvan Florea.

  • Popovici deține recordul mondial în proba de 100 de metri liber, record stabilit anul trecut, la Campionatul European.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE