Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Zelenski: O întrevedere între reprezentanţi ai Ucrainei şi ai Chinei ''ar fi de dorit''

Volodimiri Zelenski spune că "ar fi de dorit" o întrevedere între reprezentanţi ai Chinei şi ai Ucrainei chiar dacă nu a văzut niciun plan al Chinei pentru a pune capăt războiului rus în Ucraina.

În ajunul marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, Zelenski a spus că Kievul şi-a exprimat deja dorinţa pentru o astfel de întrevedere.

"Am dori să ne întâlnim cu (oficiali din) China", a declarat Zelenski în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, alături de prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, aflat în vizită oficială. "Acest lucru este în interesul Ucrainei astăzi", a adăugat preşedintele ucrainean.

Diplomat chinez spune că Beijingul îşi va expune poziţia privind soluţionarea conflictului din Ucraina

Un diplomat chinez de rang înalt a spus că Beijingul îşi va expune poziţia privind soluţionarea conflictului din Ucraina pe cale politică într-un document ce va face referire la principii din Carta fondatoare a Naţiunilor Unite şi care va lua în calcul integritatea teritorială, suveranitatea şi îngrijorări privind securitatea.

Preşedintele chinez Xi Jinping este de asemenea aşteptat să susţină un "discurs de pace" pe 24 februarie, când se marchează un an de la declanşarea invaziei ruse.

Liderul de la Kiev a mai spus că a auzit doar "lucruri generale" despre propunerea Chinei prin intermediul unor diplomaţi ucraineni, dar că este un lucru încurajator că Beijingul se gândeşte să medieze pacea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE