Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preşedintele Maia Sandu: Republica Moldova nu doreşte o „scurtătură” spre UE

Publicat de: Antonia Ene

Maia Sandu, prezentă la forumul GLOBSEC 2022, de la Bratislava, a arătat că simpla acordare a statutului de candidată a țării sale nu înseamnă acceptarea în UE. „Nu căutăm o scurtătură, ne dăm seama că avem un drum lung de parcurs”, a adăugat ea, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Republica Moldova şi-a intensificat eforturile de aderare la UE, din cauza temerii că ar putea fi atrasă în conflictul din Ucraina, apreciază Reuters, observând că şi Georgia şi Ucraina au făcut demersuri similiare. Separatiştii din Transnistria au acuzat Kievul de presupuse atacuri armate, explozii şi incursiuni peste frontieră.

Preşedinta Maia Sandu a transmis de la conferinţa din Slovacia că în Republica Moldova are loc o reformă a justiţiei şi o luptă împotriva corupţiei, iar primirea ţării în UE ar putea contribui la consolidarea democraţiei și „le-ar putea oferi cetățenilor promisiunea unui viitor mai bun, mai prosper”.

„Rămânerea în această regiune tampon, în această zonă gri, este o veste foarte rea pentru noi. De aceea încercăm să obţinem de la UE un semnal pozitiv”, a mai spus președinta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE