Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Joe Biden și-a făcut publică declarația de avere

Joe Biden şi-a făcut publică declaraţia fiscală. Deși nu este obligatoriu, este o tradiție ca președintele american să facă acest lucru anual, însă în mandatul precedent, cel al lui Donald Trump, "s-a sărit" această cutumă menită să menţină încrederea cetăţenilor faţă de liderii lor politici.

Averea lui Joe Biden

În declarația de avere a familiei Biden apar încasări de 619.976 de dolari în 2023, din care cea mai mare parte provine din salariul de 400.000 de dolari al preşedintelui şi din veniturile de 85.985 de dolari ale soţiei sale, Jill, care este profesor în Virginia.

Dacă în 2022, veniturile lui Biden erau de 580.000 de dolari, în 2021, ele erau de 610.000 de dolari.

"Preşedintele Biden consideră că toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american. Îndelungata tradiţie de publicare anuală a declaraţiilor fiscale de către preşedinţi trebuie să continue fără întrerupere", se arată în comunicatul Casei Albe.

Joe Biden a anunțat că va candida din nou la alegerile de la finalul lunii noiembrie. La fel a anunțat că o face și Donald Trump, care este văzut ca favorit în unele sondaje.

În mandatul pe care l-a avut, Trump a refuzat mereu să-și facă publice veniturile, iar specialiștii spuneau că are ceva de ascuns. În cele din urmă, s-a aflat că el nu a plătit practic niciun impozit pe venit, din cauza pierderilor financiare,

Nu doar președinții SUA își fac publice averile, ci și alte persoane cu funcții importante în statul american sau candidați la alegeri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE