Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preşedintele Emmanuel Macron a promis că se va scălda în Sena înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis, joi, că se va scălda în fluviul Sena, o posibilitate care va fi oferită, de altfel, locuitorilor Parisului şi regiunii adiacente în vara lui 2025 şi va constitui o "importantă moştenire" a Jocurilor Olimpice, relatează AFP.

"Da, voi merge. Dar nu pot să vă dau o dată, pentru că voi v-aţi afla acolo", a spus Macron pe ton de glumă în faţa reprezentanţilor presei cu ocazia inaugurării Satului Olimpic pentru Jocurile de la Paris din această vară (26 iulie - 11 august).

Jocurile Olimpice vor redeschide probele de nataţie în fluviul care traversează capitala Franţei: probele din cadrul concursului de triatlon şi înot în ape libere vor lua startul de la podul Alexandre-III care face legătura între Grand Palais şi Place des Invalides.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, anunţase la rândul ei că va face baie în Sena în luna iulie, chiar înainte de Jocurile Olimpice şi cu un an înaintea deschiderii locurilor de scăldat pentru public în fluviul parizian.

Din 2016, statul şi colectivităţile au investit circa 1,4 miliarde de euro pentru a îmbunătăţi calitatea apei în Sena şi Marne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE