Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul României despre rotativa guvernamentală: Pe 25 mai e Înălţarea şi Ziua Eroilor, nu trebuie ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic

Publicat de: Mirabela Vasile

Nicolae Ciucă dă asigurări că rotativa guvernamentală, prin care conducerea Guvernului ar urma să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, va avea loc şi că la momentul oportun îşi va depune mandatul.

Premierul României a lăsat să se înțeleagă că ar putea avea loc în altă zi decât 25 mai, spune Agerpres.

"Am avut un acord politic, acord politic de care ne-am ţinut aşa cum ne-am angajat de la început, tot la fel se va petrece şi în momentul în care urmează să se întâmple schimbarea. Schimbarea se va produce. Toată lumea vorbeşte de 25 mai. De 25 mai e şi ziua Înălţării, este şi Ziua Eroilor.

Nu trebuie să rămânem... ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic şi atunci, cum am primit mandatul de la domnul preşedinte la momentul oportun, voi depune mandatul şi voi proceda pe acordul pe care l-am avut la rocada la guvernare", a declarat Nicolae Ciucă, la un post de televiziune.

Întrebat dacă PNL îl va vota în Parlament premier pe Marcel Ciolacu, el a răspuns: "A fost o decizie. Toate deciziile le-am luat în partid. Atunci când am constituit coaliţia, am luat decizia în partid. Decizia în partid este să continuăm coaliţia şi cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier. PNL va vota guvernul din care facem parte. Nu este vorba de orgolii. Aici nu este vorba nici de Ciucă, nici de Ciolacu. Aici este vorba de ce facem pentru ţara noastră".

Ce date se vehiculează pentru rotativa guvernamentală

Premierul Nicolae Ciucă nu exlude varianta ca rotativa guvernamentală să aibă loc după 25 mai. În toamnă , mai exact , spun surse guvernamentale pentru Euronews. Premierul Nicolae Ciucă ar putea deveni vecepremier și Ministriu al Apărării după rotativă. Asata in situația în care se schimbă protocolul agreat între PNL și PSD.

Protocolul parafat la constituirea Coaliției mai prevede și un schimb de ministere între PNL și PSD. Astflel, liberalii ar trebui să cedeze Justiția și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ar primi la schimb Transporturile și Finanțele. Pentru că nu ar vrea să renunțe la ministerele conduse de Sorin Grindeanu și Adrian Câciu, social democrații au propus renegocierea protocolului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE