Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Netanyahu compară Hamas cu un popor biblic, dușman al israeliților: „Ne aducem aminte și luptăm”

Într-un discurs avut sâmbătă despre războiul dus în Fâșia Gaza, premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut o referință biblică, amintind despre conflictul israeliților cu amaleciții, menționat în biblie.

Netanyahu a accentuat încă o dată că obiectivele sunt cât se poate de clare: „distrugerea Hamas și aducerea ostaticilor acasă”. Premierul Israelului a mai spus și că trupele care acționează acum în Fâșia Gaza sunt decise să facă Hamasul să plătească pentru ce s-a întâmplat pe 7 octombrie.

„Sunt hotărâte să elimine acest rău din lume, pentru existența noastră și, adaug, pentru întreaga umanitate. / Trebuie să vă amintiți ce v-a făcut Amalec, spune biblia noastră. Ne aducem aminte și ne luptăm”, a spus Netanyahu.

Netanyahu pare că aduce, astfel, argumente biblice pentru a justifica războiul din Fâșia Gaza, scrie Times of Israel, amintind despre atacul mișelesc al lui Amalec asupra israeliților în exodul lor din Egipt, ulterior aceștia din urmă primind poruncă să se răzbune și să distrugă acea națiune.

Zilele trecute, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că gruparea palestiniană Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare care luptă să protejeze poporul palestinian și teritoriile acestuia.

„Hamas nu este o organizație teroristă, este un grup de eliberare, «mujahedini» care duc o luptă pentru a-și proteja pământurile și poporul”, a afirmat Erdogan, care a folosit un termen în arabă pentru a-i descrie pe cei care luptă pentru credința lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE