Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul britanic Liz Truss nu va demisiona, dar recunoaște că a greșit. Programul de reducere a impozitelor va fi revizuit

Premierul britanic Liz Truss a anunțat că nu va demisiona, dar recunoaște că a făcut greșeli insistând cu programul său economic, ce prevedea o reducere drastică a impozitelor. Măsurile anunțate, la vremea respectivă, de noul Guvern britanic au provocat căderi importante la burse, dar și devalorizarea rapidă a lirei sterline.

După o zi în care parlamentarii, dar și publicul britanic, au așteptat explicații din partea premierului, luni noaptea, Liz Truss a oferit un interviu în care și-a cerut scuze pentru că a făcut greșeli. Gestul a venit după ce noul ministru al Finanțelor a anunțat în Parlament că toate planurile de reducere a impozitelor vor fi revizuite în încercarea de a stabiliza piața.

Liz Truss, prim-ministru al Marii Britanii: „Recunosc că am făcut greșeli, îmi pare rău pentru acele greșeli, dar le-am soluționat. Am numit un nou ministru al Finanțelor. Am restabilit stabilitatea economică și disciplina fiscală.”

Truss a apărut în plenul Parlamentului împreună cu noul ministru Jeremy Hunt și a asistat la anunțul legat de revizuirea programului economic.

Jeremy Hunt, ministrul Finanțelor: „Suntem o țară care își respectă promisiunile și își plătește datoriile, iar când acest lucru este pus sub semnul întrebării, Guvernul va lua decizii dificile, necesare, pentru a garanta că există încredere în finanțele naționale. Asta înseamnă decizii dificile.”

Anunțul făcut de noul ministru al Finanțelor a fost salutat de investitori. Totuși, mai mulți deputați conservatori vorbesc deja despre nevoia înlocuirii actualului premier.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE