Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premieră în sportul românesc. Campionatul Mondial la Sărituri cu Schiurile, de la Râșnov, va avea loc după lăsarea întunericului

Premieră în sportul românesc. Cupa Mondială la Sărituri cu Schiurile, care va avea loc la Râșnov, la sfârșitul săptămânii, se va desfășura după lăsarea întunericului. Decizia a fost luată de Federația Mondială de Ski, pentru că, astfel, există o mai bună vizibilitate a competiției și atrage un număr mai mare de spectatori.

De mai bine de două săptămâni, la Râșnov, în județul Brașov au început pregătirile pentru etapele Campionatului Mondial la Sărituri cu Schiurile.

Trei din cele patru probe sportive se vor desfășura pe nocturnă, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, o instalație performantă a fost adusă tocmai din Austria cu elicopterele. Ea a fost deja montată pe Valea Cărbunari, la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă.

Puiu Gaspar, secretar general Federația Română de Schi: „S-au făcut eforturi extraordinar de mari să putem să amenajăm această bază la nivel de cupă mondială, pentru că această competiție este cea mai puternică din punct de vedere valoric al sportivilor care concurează în Cupa Mondială și putem să spunem că a rămas de tradiție România, datorită faptului că oficialii Federației Internaționale de Schi și Snowboard au apreciat capabilitățile de organizare ale României.”

Cei mai buni săritori cu schiurile vor participa în weekendul 16-19 februarie la trei întreceri

Cei mai buni săritori cu schiurile vor participa în weekendul 16-19 februarie la trei întreceri: feminin, masculin și Super Team. În total, sunt înscriși peste 100 de sportivi. Opt dintre aceștia fac parte din lotul național.

Dana Haralambie, sportiv lotul național: „Suntem mult mai multe fete, a crescut nivelul. Comparativ cu sezonul trecut nivelul este unul mult mai ridicat, creștem și noi și sperăm să creștem și mai mult. Eu am ca și obiectiv să ating top 10, însă am mai atins doar în calificări, în competiție încă nu am reușit, dar pentru asta muncim.”

Adrian Comănescu, antrenor: „Antrenamentele au mers bine, din ce în ce mai bine. Eu zic că suntem în urcare de formă, pregătim campionatele mondiale de seniori, unde sperăm să fim în cea mai bună formă a sezonului. Pentru orice sportiv, punctele acumulate aici înseamnă mult pentru finalul de sezon.”

Consiliul Județean Brașov a alocat pentru această competiție peste 560.000 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE