Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea unui român, stabilit în Londra, care a stat la o coadă de 10 ore, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei

Publicat de: Euronews

Prin cei 70 de ani de domnie, dar și prin moartea sa, Reginei Elisabeta a II-a a unit oamenii de toate religiile și de pe toate continentele. O spun românii care au stat la coadă ore intregi pentru a aduce un ultim omagiu fostei suverane a Marii Britanii.

Coadă de 10 ore, pentru a aduce un ultim omagiu Reginei

Daniel Dragnea este unul dintre ei. A parcurs pe jos cei peste 8 kilometri până la sicriul Reginei și a filmat experiența pe care a trăit-o în timpul uriașei procesiuni.

„Ne aflăm în zona London Bridge. Suntem practic, uitându-ne pe hartă, la jumătatea traseului care duce spre Westminster Hall, locul unde este depus sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Am parcurs așadar aproape 4 km, dintr-un traseu care măsoară mai bine de 8 km.

Este un exercițiu al răbdării și, îmi place mie să cred, este un exercițiu al recunoștinței.

Pactic, stăm 20.000 de pași și 10 ore la această coadă pentru a petrece 7 secunde cu o femeie pe care n-am cunoscut-o niciodată. Aceasta este realitatea, dar care, în sentimentele noastre, reprezintă ceva.

Domnii de la Bagel Express London șiau cheltuit toți banii și toată producția de câteva zile pentru a oferi covrigi gratis celor care stau la priveghi și la această procesiune uriașă pentru a prezenta omagii Reginei Elisabeta a II-a.

Am intrat în curte la Westminster Hall. Suntem la nici 200 m de locul unde este depus sicriul reginei, însă acești ultimi 200 de meti sunt, de fapt, cei mai lungi, pentru că este un furnicar de oameni care intră în acest labirint de delimitate, de securitate. Vor fi controalele de securitate, în curând. Am primit batoane energizante cu proteine, înainte de a intra în curtea Palatului. Am primit ceaiuri calde. A fost o reîmprospătare pentru că gleznele sunt făcute praf și pulbere aproape, genunchii, spatele.

Transmitem gândurile noastre de pace și liniște. Gânduri pe care, iată, le luăm de aici din curte de la Westminster”, a povestit românul.

Regina Elisabeta a II-a înmormântată luni, 19 septembrie

Funeraliile de stat vor avea loc luni la catedrala Westminster Abbey din Londra la ora 13, ora României, cu participarea a peste 2.000 de înalți oficiali străini, printre care reprezentanți ai caselor regale din întreaga lume.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional "God Save the King".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE