Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Portugalia interzice muzica tare pe plajă, cu amenzi de până la 36.000 de euro

Turiștii din Portugalia au fost avertizați că ar putea primi amenzi de până la 36.000 de euro dacă dau muzica prea tare pe plajă. Difuzoarele portabile care difuzează melodii la volum ridicat și care deranjează localnicii au fost interzise de Autoritatea Maritimă Națională a țării (AMN), potrivit Euronews Travel.

Noile restricții au fost confirmate chiar în momentul în care sezonul de vârf al turismului este pe cale să înceapă în cele mai populare destinații de plajă din Portugalia.

La cât se ridică amenda pentru difuzarea de muzică pe plajă în Portugalia?

Anunțat luna trecută de AMN, regulamentul interzice "utilizarea echipamentelor de sunet și activitățile generatoare de zgomot care, în conformitate cu prevederile legii, pot provoca disconfort".

Deși nu este clar ce volum, dacă este cazul, este clasificat oficial ca fiind deranjant, iubitorii de plajă pot face plângeri privind zgomotul la poliția maritimă locală responsabilă de plaja pe care se află.

Amenzile ar putea fi cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri. "Accesoriul" incriminat - cum ar fi un difuzor - ar putea fi, de asemenea, confiscat.

Edictul de pe plajă al AMN enumeră diverse alte activități care sunt interzise pe țărmurile Portugaliei. Printre acestea se numără jocul cu mingea în afara zonelor desemnate, camparea în afara campingurilor și aprinderea focului.

Nu este prima țară în care sunt impuse astfel de restricții

Aceasta nu este prima dată când comportamentul antisocial este reglementat pe plajele europene.

Vara trecută, Barcelona a interzis țigările pe țărmurile sale, pentru a-i proteja pe turiști de fumul pasiv și de mucurile de țigară aruncate.

Din Portugalia până în Croația, se introduc reguli și restricții pentru a face destinațiile turistice populare mai ușor de trăit pentru localnici.

Luna trecută, Dubrovnik a anunțat planurile pentru un sistem de depunere a bagajelor pentru a reduce zgomotul produs de valizele cu rotile în orașul său vechi istoric și pietruit.

Grecia a introdus un sistem de perioade orare pentru vizitatorii Acropolei, în încercarea de a gestiona mulțimea de turiști, în timp ce Panteonul din Roma a introdus săptămâna aceasta o taxă de intrare.

Multe țări, inclusiv Portugalia, înăspresc, de asemenea, restricțiile privind închirierile pe termen scurt pentru a combate inflația de pe piața imobiliară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE