Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pompierii români continuă misiunea de stingere a incendiilor din Franța

Un număr de 36 de pompieri, cu nouă mijloace tehnice, coordonați de ofițerul de legătură al țării gazde, intervin pentru a stinge incendiul din zona Quartier Le Frayot, din sud-vestul Franţei, arată IGSU într-o postare pe Facebook.

"Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse.

Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a intervenției, colegii noștri intervin cu autospeciale de stingere și o cisternă de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere. Pompierii intervin în condiții extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) și vântul care suflă cu putere îngreunează intervenția din teren a salvatorilor", informează IGSU.

Un modul specializat de intervenție, alcătuit din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace specifice, s-a deplasat în Franța, pentru a sprijini autoritățile franceze în lupta cu incendiile de vegetație. Ajutorul se acordă potrivit solicitării de asistență internațională, formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE