Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pompier român care se luptă cu incendiile de vegetație din Grecia: „Față de anul trecut vântul a fost mult mai puternic”

600 de oameni au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza incendiului de vegetație dintr-o suburbie a Atenei, iar un bătrân și-a luat viața când și-a văzut casa arzând. La operațiunea de stingere a focurilor de la poalele Muntelui Penteli, aflat la 25 de kilometri de capitala Greciei, au participat și două contingente de pompieri români.

Florin Chirea, membru în detașamentul de pompieri care acționează în Grecia a declarat că au avut o intervenție foarte dificilă cu o zi în urmă.

Pompierii au salvat 50 de case

„În decursul zilei de ieri am avut vânturi extrem de puternice, care au ajuns și la 113 km/oră, Noi am fost alocați pentru a interveni într-o zonă urbană, unde am reușit să oprim incendiul. Am salvat, în decursul întregii nopți de ieri, undeva la 50 de case. Față de anul trecut pot spune că vântul a fost mult mai puternic. Incendiile din Grecia se manifestă puțin diferit față de cele din țara noastră. Diferă vegetația și, automat, viteza de propagare din acest motiv este mult mai mare față de incendiile din țara noastră”, a mai spus pompierul la Euronews România.

„Viteza de propagare a focului este foarte mare”

Întrebat ce îi sfătuiește pe turiștii din România care merg în Grecia, Florin Chirea a răspuns că „în situația în care este un incendiu în vecinătatea lor să țină cont că viteza de propagare a focului este foarte mare și îi poate surprinde foarte ușor”.

„Deci, în cazul în care este un incendiu recomandarea mea este să se îndepărteze cât mai mult de zona incendiată”, a conchis pompierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE