Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poluarea, văzută prin ochii copiilor: „Nu mai avem altă planetă de rezervă și trebuie să avem grijă de ea”

În acest weekend am experimentat chiar pe pielea noastră schimbările climatice. De la 30 de grade Celsius, la grindină, ploi torențiale și 10 grade mai puțin. Un ONG de mediu a organizat pentru copii un muzeu verde în care poluarea s-a transformat din teorie în practică, pentru că în Uniunea Europeană a început Săptămâna Verde.

Elevii au învățat despre poluare

Prin jocuri și experimente, elevii au învățat despre poluare, schimbare climatică și colectarea separată.

Reporter: „De ce crezi că e important să avem grijă de planeta noastră?”

Copil: „Pentru că nu mai avem alta de rezervă și trebuie să avem grijă de această planetă. Trebuie să reciclăm, să o îngrijim cât mai mult.”

Reprezentant ONG: „Copiii, dacă învață de mici care este impactul lor asupra mediului, ce pot face încât să lase o amprentă cât mai pozitivă, și nu una neagră în urma lor, au toate șansele ca atunci când ajung adulți să ia decizii în favoarea mediului.”

Bucureștiul este în topul celor mai poluate orașe din Europa

Bucureștiul este în topul celor mai poluate orașe din Europa și anual mor peste 10.000 de oameni din cauza bolilor cauzate de poluare.

Doctor: „Imunitatea scade din cauza poluării, iar dacă discutăm de poluarea aerului pentru vârsta adultă, copiii expuși o perioadă lungă de timp la poluare vor avea modificări pulmonare, care stau la baza bolilor pulmonare ale adultului.”

Cei mici au plantat roșii, au învățat despre risipa alimentară și despre cât de important este să reciclăm.

Copil: „Atunci când avem posibilitatea trebuie să reciclăm, pentru că dacă noi nu reciclăm, nu o să ne afecteze doar pe noi, oamenii, ci toată planeta. O să afecteze și animalele și oceanele și tot.”

„Ne confruntăm cu foarte multe probleme și cauza suntem tot noi”

Secretar de stat în Ministerul Mediului: „E clar că, din punct de vedere al protecției mediului, ne confruntăm cu foarte multe probleme și cauza suntem tot noi, oamenii, și dacă cauza suntem noi, atunci noi trebuie să fim și soluția. ”

Copil: „Este important să avem grijă de mediu, ca să trăim într-o lume mai bună și ca să nu mai chinuim atâtea ființe.”

Săptămâna aceasta, Uniunea Europeană sărbătorește EU Green Week, adică Săptămâna Verde. Timp de șapte zile vor putea veni în acest muzeu verde și învăța despre importanța protejării mediului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE