Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia este dispusă să livreze Ucrainei tancuri germane. Germania face apel la precauție

Publicat de: Euronews

Germania face apel la precauție atunci când este vorba de livrarea în Ucraina a tancurilor moderne de luptă, așa cum cere Kievul. Precizările vin după ce Polonia a anunțat că este dispusă să ofere Ucrainei o parte din tancurile sale de producție germană.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a inspectat o unitate de transportatoare blindate de trupe „Marder”, vehicule ce vor fi transmise și Ucrainei și, deși este un pas important făcut de Berlin, nu răspunde cererilor Ucrainei pentru tancuri grele de luptă. Întrebată despre acest lucru, Christine Lambrecht, a dat un răspuns prudent. Între timp, Polonia a anunțat că va oferi unele dintre tancurile sale Leopard 2, dacă și alte state vor fi dispuse să o facă.

Președintele a confirmat că Polonia planifică livrarea de tancuri în Ucraina

Christine Lambrecht, ministrul german al Apărării: „Acum ne adaptăm la această situație nouă prin livrarea de tancuri „Marder”. Cred că aceasta este abordarea corectă: să nu excludem nimic, dar să cântărim permanent ceea ce dorim să facem, care sunt provocările și să fim mereu atenți la coordonarea cu partenerii internaționali, cu aliații noștri.”

Liderul de la Varșovia, Andrzej Duda, a confirmat că Polonia planifică livrarea de tancuri în Ucraina în cadrul unei coaliții internaționale.

Dezbaterile privind nevoia de a oferi Ucrainei tancuri moderne, în special „Leopard 2”, s-au intensificat în ultima perioadă. Berlinul are un rol-cheie în cadrul acestor discuții, fiindcă blindatele au fost dezvoltate de industria germană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE