Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia avertizează că Rusia folosește trupele Wagner pentru a destabiliza regiunea

Polonia avertizează că un exercițiu militar al mercenarilor Wagner în Belarus este mișcarea deliberată a Rusiei de a destabiliza regiunea de frontieră.

Tensiunile crescute la granița dintre Polonia și Belarus au dus la o scădere dramatică a numărului de vizitatori la una dintre atracțiile turistice tradiționale ale Poloniei, potrivit Euronews.com.

Pădurea Bialowieza este un parc național și adăpostește 800 de bizoni europeni, însă cei 100 de mercenari ruși care se pare că se antrenează cu armata din Belarus peste graniță au atras interesul pentru regiune în această vară.

Sâmbătă, prim-ministrul polonez a avertizat că soldații Grupului Wagner s-au apropiat de Gura Suwalki, un coridor terestru strategic între Belarus și exclava rusă Kaliningrad.

Polonia consideră că prezența forțelor Wagner este cea mai recentă dintr-o serie de provocări orchestrate de Rusia pentru a destabiliza regiunea.

Wagner a ajuns în Belarus după rebeliunea sa de scurtă durată de la începutul verii, dar există tensiuni la graniță de doi ani, de când a început să sosească dinspre est un număr mare de migranți din Orientul Mijlociu și Africa. Polonia numește acest val de migrație o formă de război hibrid.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE