Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițistul britanic care a recunoscut că este violator în serie a fost condamnat la peste 30 de ani de închisoare

Un fost ofițer de poliție din Marea Britanie a fost condamnat la peste 30 de ani de închisoare pentru o serie de abuzuri sexuale.

David Carrick a recunoscut deja zeci de acuzații de viol și agresiune sexuală, într-un tribunal din Londra, la începutul procesului său din ianuarie, devenind, astfel, unul dintre cei mai prolifici infractori sexuali din țară, transmite euronews.com.

El a pledat vinovat în cazul a 49 de infracțiuni, inclusiv a 24 de acuzații de viol și a primit 36 ​​de ani închisoare, potrivit deciziei judecătoarei Cheema-Grubb.

Infracțiunile au avut loc în cea mai mare parte în apropierea zonei în care locuia fostul polițist, în Hertfordshire, în afara Londrei, și s-au întins pe o perioadă de 17 ani. În acest timp, David Carrick, a lucrat la Poliția Metropolitană, fiind responsabil cu protecția parlamentarilor și a diplomaților.

Carrick, în vârstă de 48 de ani, a cunoscut o parte dintre victime cu ajutorul site-urilor de întâlniri online sau și-a folosit statutul de ofițer de poliție pentru a câștiga încrederea femeilor pe care a continuat să le abuzeze.

El a recunoscut că a violat femei în repetate rânduri, de-a lungul mai multor luni sau chiar ani, unele cazuri implicând și violență fizică.

Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat, la începutul procesului lui Carrick, că îi pare „foarte rău” că au ratat oportunitățile de a-l identifica drept o amenințare, în ciuda numeroaselor plângeri cu privire la comportamentul lui, de-a lungul anilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE