Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițiștii protestează luni, nemulțumiți de măririle de 5% pentru bugetari: „O bătaie de joc de genul 'Nicule, mai dă-le, mă, 100 de lei!'”

Publicat de: Euronews

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează timp de patru zile începând de luni, primul protest urmând să aibă loc la ora 13:00, în faţa Ministerului Finanţelor.

„O bătaie de joc de genul 'Nicule, mai dă-le, mă, 100 de lei!'”

„Luni 11.12.2023 ora 13.00 vă aşteptăm la protest la Ministerul de Finanţe. Unitatea şi solidaritatea trebuie să învingă! Guvernul a aruncat "pe piaţă" proiectul de OUG pe măsuri fiscal-bugetare, care prevede doar 5% pentru bugetari, implicit pentru MAI. O bătaie de joc de genul "Nicule, mai dă-le, mă, 100 de lei!'”.

„Poliţişti debutanţi vor fi umiliţi fiind plasaţi 30-40 lei peste viitorul salariu minim. Pentru poliţiştii aflaţi în prag de pensie, încă o abureală de doi bani. Nu mai spunem de umilirea continuă a personalului contractual. Luni, marţi, miercuri, joi, vom ieşi în stradă. Am notificat deja pentru MAI, Finanţe, Muncă şi Guvern. Mobilizaţi-vă! Luaţi legătura cu liderii teritoriali şi veniţi la protest”, se arată într-un comunicat al organizaţiei, transmite Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE