Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"PNL trebuie să-l dea afară pe Ciolacu până în decembrie. Stategia lui e clară". Dezvăluirea unui lider din coaliție

Tensiunile din coaliția de guvernare PSD-PNL continuă, mai ales după contrele existente pe subiectul revoluției bugetare. Apar din ce în ce mai multe voci care dau de înțeles că această coaliție se va rupe sau că ar trebui să fie ruptă.

R. Sighiartău: "Ciolacu are nevoie de un PNL slăbit ca să devină președintele României"

Deputatul PNL Robert Sighiartău susține că premierul Marcel Ciolacu trebuie neapărat "dat afară până în decembrie". În caz contrar, prim-ministrul ar urma "să ducă PNL într-o situație fără ieșire".

"Strategia lui Marcel Ciolacu este una clară, de a aduce PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să acceptăm liste comune. Sper să nu se întâmple asta. Sunt împotriva formării unei alianţe cu liste comune dintr-un motiv foarte simplu, şi anume că PNL a pierdut deja foarte mult din această alianţă şi pe termen lung va fi pusă în pericol şi stabilitatea României.

Marcel Ciolacu vrea să ajungă preşedintele României, asta este clar, se vede cu ochiul liber. Are nevoie de un PNL slăbit care să îl legitimeze în turul doi, dacă ajunge cu George Simion şi cu AUR. A dus deja PNL într-o situaţie puţin jenantă în faţa electoratului şi a membrilor săi ca să accepte un pachet care nu aduce nimic bun pentru economia privată", a spus Robert Sighiartău, potrivit Prima News.

Sighiartău: "Noi i-am adus pe pesedişti la guvernare şi noi trebuie să îi dăm afară"

În plus, Robert Sighiartău susține că Marcel Ciolacu are un plan mai amplu, care ar duce la diminuarea PNL, care chiar ar putea să dispară.

"Inclusiv politic, PNL va pierde. Noi dacă vom merge în varianta asta, e clar că PNL riscă să dispară, iar eu nu sunt de acord cu asta şi mă lupta pentru ca PNL să repare ce a stricat, pentru că noi i-am adus pe pesedişti la guvernare şi noi trebuie să îi dăm afară. Eu cred că, până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu şi să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când a adus PSD la guvernare", a precizat Sighiartău.

În cazul ruperii alianței cu PSD, PNL ar trebui să găsească un alt partener.

"Oamenii sunt nemulţumiţi în teritoriu de această alianţă de guvernare, pentru că vedeţi foarte clar, sunt primari targetaţi de PSD şi sunt filiale care negociază cu totul. Marcel Cioacu nu este în regulă să fie preşedintele României.

Marcel Ciolacu de ceva timp aduce ghinion României, am mai spus-o şi o mai spun, dintr-un motiv simplu, nu este sincer. A mai şi minţit, ca să o spun pe aia dreaptă. A spus că nu majorăm taxe şi impozite. Aţi văzut că, inclusiv în Ordonanţa asta, introduce taxe şi impozite noi", a subliniat Sighiartău.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE