Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Planul lui Nicușor Dan pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală. Ce linii noi vor fi construite

Primarul general Nicușor Dan a anunțat luni că două firme s-au înscris pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare pentru construirea de aproape 15 kilometri de noi linii de tramvai în Capitală.

Este vorba despre Metroul SA şi Intergroup Engineering SRL, după cum a precizat edilul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

"Facem paşi concreţi pentru extinderea reţelei de tramvai din Capitală. (...) Proiectul vizează construirea de noi linii de tramvai, pe o lungime de aproximativ 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale oraşului", a precizat Nicuşor Dan.

Primarul general a explicat că achiziţia este împărţită în patru loturi.

  • Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piaţa Unirii, care va lega linia 32 de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia 21 spre Strada Sfânta Vineri.
  • Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est şi cele din nord-est, printr-o extindere cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chişinău şi Str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu - Str. Iuliu Haţieganu - Şos. Vitan-Bârzeşti - Str. Sergent Ion Iriceanu - Str. Turnu Măgurele - Str. Luică.
  • Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între Str. Graţioasa şi complexul comercial Băneasa.
  • Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din Str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

Potrivit Agerpres, Primăria Capitalei a anunțat pe 7 iulie pe portalul SICAP o licitaţie pentru achiziţia studiilor de fezabilitate aferente construirii celor 14,7 kilometri de noi linii de tramvai. Nicuşor Dan preciza atunci că valoarea totală estimată pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru cele patru loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuţie de 9 luni pentru fiecare lot. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE