Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pilotul Carles Falcon a murit după o căzătură în Raliul Dakar. A concurat împotriva românului Emanuel Gyeneș

Catalanul Carles Falcon s-a stins din viață pe 15 ianuarie, după accidentul pe care îl suferise pe 8 ianuarie, în cadrul Raliului Dakar, despre care specialiștii spun că e cel mai dur din lume.

Motociclistul, care avea 45 de ani, suferise o căzătură pe 8 ianuarie, la kilometrul 448 de la finalul probei speciale, desfășurate de la Al Henakiyah la Al Duwadimi, în cadrul etapei a doua a competiției din Arabia Saudită, etapă în care românul Emanuel Gyeneș s-a clasat pe 32.

Pilotul Carles Falcon a murit, după o căzătură în Raliul Dakar

În prima etapă, disputată între Al-Ula şi Al-Henakiyah, el s-a clasat pe locul 76 la ghidonul motocicletei sale KTM.

Pilotul a fost mai întâi resuscitat la fața locului, iar apoi transportat la un spital din Riadh și a fost plasat în comă indusă, înainte de a fi operat de urgență. După câteva zile, el a fost transferat în Spania. Însă rănile au fost prea grave. El a suferit o fractură de vertebră cervicală C2, fracturi la cinci coaste, la încheiatura mâinii stângi și la claviculă și avea un edem cerebral, după cum a anunțat echipa sa.

"Echipa medicală a confirmat că leziunile neurologice provocate de acel stop cardiorespirator în momentul accidentului sunt ireversibile. Ne-a părăsit. Carlos era o persoană zâmbitoare, mereu activă, care era pasionat de tot ceea ce făcea, în special de motociclete. Ne-a părăsit făcând ceea ce a fost visul lui, să concureze la Dakar. Se distra, era fericit pe motocicletă. Trebuie să ne amintim de el pentru zâmbetul său și pentru fericirea pe care o genera în toată lumea", a fost comunicatul echipeiTwinTrail Racing.

Falcon, originar din Tarragona, se afla la a doua participare din carieră la raliul Dakar, la clasa moto. La participarea cealaltă, el a încheiat pe locul 68.

De-a lungul timpului, în Raliul Dakar, care se ține începând din 1978, și-au pierdut viața 33 de competitori.

Raliul Dakar se află la ediția a 46-a.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE