Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pieton accidentat mortal de un autobuz STB. Șoferul și-a continuat drumul, până a fost oprit de polițiști

Șoferul unui autobuz al Societății de Transport București (STB), care circula pe linia 335, este acuzat că a accidentat mortal, duminică, un pieton, pe bulevardul Nicolae Grigorescu din Sectorul 3. Bărbatul și-a continuat, însă, traseul până în Piața Charles de Gaulle, unde a fost oprit de polițiști.

Reprezentanții Poliției Rutiere au precizat că accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 6:20, pe bulevardul Nicolae Grigorescu, în apropierea stației “STB Constatin Brâncuși”.

”La fața locului au fost direcționați polițiști și criminaliști din cadrul Brigăzii Rutiere, care au constatat faptul că, din nefericire, bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viața”, au precizat reprezentanții Brigăzii Rutiere București.

Polițiștii spun că șoferul autobuzului a fost oprit în trafic în zona Pieței Charles de Gaulle.

”În accidentul de circulație a fost implicat un autobuz din cadrul STB, al cărui conducător a fost depistat, după ce a fost transmis în atenție, în zona bd-ului. Constantin Prezan.

Imediat după depistare, polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autobuzului cu ambele aparate din dotarea Brigăzii Rutiere, rezultatul indicat fiind 0, respectiv negativ;

Conducătorul autobuzului a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice”, au mai precizat anchetatorii.

Reacția STB, despre accidentul mortal: ”Șoferul autobuzului nu va mai conduce până la finalizarea cercetărilor”

„Politia Rutieră investighează un accident mortal pe Bd. Grigorescu, la stația Brâncuși, sens Băneasa. E implicat un autobuz articulat din linia 335.

La Piața Charles de Gaulle, a fost interceptat și este cercetat șoferul autobuzului 6828, linia 335, autobaza Titan. Cazul rămâne în cercetare. Din aceasta cauză timp de 105 min.(06:20-08:05) autobuzele liniilor 101, 243 ,335 au circulat deviat până la terminarea măsurătorilor.

Autobuzul în momentul de față e garat la autobaza Titan. Șoferul autobuzului nu va mai conduce până la finalizarea cercetărilor.

Conducere societății se implică in cercetarea administrativă a evenimentului, înregistrările video de pe autobuz sunt puse la dispoziția Poliției Rutiere. Regretam cele întâmplate si transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate”, au precizat reprezentanții STB, într-un comunicat, citat de Hotnews.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE