Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

STB introduce plata cu cardul în toate centrele de vânzare

Plata cartelelor și a abonamentelor STB poate fi făcută de acum și cu cardul, toate centrele de reîncărcare fiind dotate cu POS-uri. De asemenea, toate abonamentele STB pot fi cumpărate sau prelungite, de azi, din orice centru de vânzare STB, inclusiv cele cu reduceri și gratuități ale elevilor, studenților și pensionarilor.

„Prin acest demers oferim utilizatorilor STB SA confort și siguranță la plata titlurilor de călătorie cu cardul bancar, precum și un acces facil la achiziționarea acestora prin integrarea tuturor funcționalităților în întreaga rețea de comercializare a societății. Procesele de modernizare și digitalizare ale societății fac parte din direcțiile strategice de dezvoltare STB SA , toate eforturile fiind menite să crească calitatea serviciilor oferite călătorilor, precum și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați”, a spus Directorul General STB SA – Adrian Criț.

Plata călătoriilor se poate face și on-line, pe site-ul STB, prin aplicația 24Pay sau prin SMS la 7458, disponibil în toate rețelele de telefonie mobilă. Pe site mai poate fi găsită și lista completă a centrelor de emitere și reîncărcare a cartelelor pentru călătorii.

Efectele digitalizării au fost anunțate pe pagina de Facebook a Societății de Transport București, la o zi după protestul angajaților STB.

Angajații STB, protest din cauza concedierilor

Angajații Societății de Transport București au protestat, pe 5 mai, timp de patru ore în fața sediului societății, pentru că peste 200 de șoferi au fost concediați, din cauza participării la o altă grevă, în luna ianuarie. În urma grevei din ianuarie, societatea a fost oprită timp de cinci zile, potrivit site-ului Sindicatului Transportatorilor din București.  

La protestul de joi au participat deputatul independent Dumitru Coarnă și un grup de parlamentari AUR, conduși de deputatul George Simion, alături de reprezentanți ai sindicatelor din 10 orașe ale României, din partea Federației Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice și a Federației Transportatorilor și Serviciilor Publice din România.

Reacția lui Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a publicat ieri pe pagina de Facebook un răspuns referitor la situația angajaților STB, prin care solicită implicarea autorităților, pentru soluționarea situației.

„Bucureștenii au nevoie de un transport public civilizat, nu de vendete politice!

În loc să se concentreze pe rezolvarea solicitărilor perfect legitime ale angajaților Societății de Transport București - parc auto corespunzător care să asigure siguranța și confortul călătorilor, dar si condiții mai bune de muncă, directorii lui Nicușor Dan au ”rezolvat” problema dând afară peste 220 din oamenii care au avut curajul să arate public cât de mare este dezastrul din cadrul societății de transport bucureștene.

Solicit autorităților responsabile implicarea urgentă în rezolvarea situației create de o administrație incompetentă, dar revanșardă. Răzbunarea nu rezolvă siguranța transportului zilnic a sute de mii de oameni! Și nici lipsa condițiilor decente de transport așteptate de locuitorii Capitalei!”, a transmis pe Facebook Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE