Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Supracontrolorii" STB: echipe de control fără celebrele veste albastre, în vehicule

Societatea de Transport București a demarat un proiect ce constă în repartizarea pe traseu a unor echipe de controlori care nu poartă vestele albastre.

„ STB SA a înființat Biroul de Supracontrol pentru eficientizarea activității de verificare a titlurilor de călătorie în mijloacele de transport public. Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, a mai precizat STB într-un comunicat.

Documentele pe care trebuie să le prezinte controlorii

Mai mult, controlorii din cadrul echipelelor de supracontrol sunt obligați să prezinte următoarele documente călătorilor:

- Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu);

- Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru;

- Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

STB a mai adăugat că fără echipament de control și cardul de identitate, controlorii nu pot efectua controlul și nu pot emite carduri de suprataxă.

În București, prețul unei călătorii STB, valabilă 90 de minute, este 3 lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE