Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piețe alimentare, închise din cauza neregulilor. Reprezentanții ANPC spun că doar 10% dintre producători sunt autentici

O piață din București a fost închisă parțial de ANPC din cauza igienei precare. Gropi, mâncare stricată și condiții insalubre. Pe lângă toate astea, reprezentanții ANPC susțin că în piețe sunt numai 10% producători autentici.

Probleme găsite de ANPC

În urmă cu câteva luni, o altă piață populară printre bucureșteni a fost închisă din aceleași motive. Reprezentanții ANPC susțin că românii s-au îndepărtat de piețele clasice, iar condițiile de depozitare nu sunt singurele probleme.

Horia Constantinescu, ANPC: "În foarte multe dintre piețele verificate, sub 10% erau producători autentici. Restul sunt falși producători ce ne prezintă documente emise de autoritățile cu competențe în domeniu, dar în schimb produsele ce se regăsesc în aceste documente nu sunt cele de pe tarabă. Cele de pe tarabă s-a dovedit că sunt achiziționate din zonele de en gros, de comercializarea legumelor și fructelor. Am avut și cazuri în care produsele pretinse a fi traditionale erau de fapt date cu condimente și achiziționate din structurile industrializate."

În multe țări europene, piețele sunt adevărate obicetive turistice. În Barcelona de exemplu, la mijlocul celebrului bulevard La Ramblas, se afla una dintre cele mai colorate si mai vechi piete din lume. Un alt exemplu este Marele Bazar din Istanbul. Cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume. Acesta are mai mult de 3.000 de magazine pe 61 strazi, asa ca poate sa fie un adevarat labirint pentru turisti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE