Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pierdere pentru armata ucraineană. Cel mai bun pilot a fost ucis în război

Anton Listopad, considerat cel mai bun pilot al aviației ucrainene și decorat de Volodimir Zelenski în urmă cu câteva zile, a fost ucis în luptă, transmit Kyiv Independent şi Nexta.

Listopad a fost desemnat în urmă cu trei ani drept cel mai bun pilot de luptă al Ucrainei şi a luptat pe frontul de est de la debutul invaziei ruseşti. În anul 2021, acesta a condus zborul unei coloane aeriene la manifestările din Kiev dedicate celor 30 de ani de independenţă.

De altfel, trei persoane au fost ucise și alte 13 rănite în urma celor mai recente atacuri ale armatei Rusiei în estul Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, acuză Moscova de șantaj și intimidare iar oficialii din Zaporojie au făcut apel la demilitarizarea regiunii, pentru a evita un dezastru nuclear.

Armata Moscovei își continuă asaltul în estul țării. Potrivit primarului din orașul Kramatorsk, 3 persoane au fost ucise și alte 13 rănite în cel mai recent bombardament rusesc.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării a declarat că Rusia a preluat controlul și asupra localității Pisky, din regiunea Donețk. Însă comandamentul militar ucrainean a negat această informație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE