Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piedone a revenit la primărie. Mesaj pentru rudele celor de la Colectiv: Dacă ei mă acceptă, cu cel mai mare drag voi fi lângă ei, să lupt pentru dreptatea lor

După un an de închisoare, Cristian Popescu Piedone și-a reînceput activitatea la primărie, după ce Înalta curte i-a anulat pedeapsa de abuz în serviciu în dosarul “Colectiv”.

Edilul a identificat deja prima problemă, și anume coada de la ghișeu. 

Cristian Popescu Piedone, Primar sector 5: Trecutul nu mă interesează. Mă interesează prezentul și cu gânduri frumoase pentru viitor. Momentan, am constatat că la ghișeu am stat mai mult decât un om normal. Eu mă consider un om normal. Am stat peste 7 minute. Dacă e o coadă pe timp de zi, nu știu. Vom reglementa. Presupun că de obicei e căzut sistemul. Se întâmplă ceva. Le vom pune la punct.

Mesaj pentru rudele celor de la Colectiv

”Am spus de la început. Eu am vrut, dar statutul de la acea vreme nu mi-a permis și poate atunci, la cald, și eu aș fi reacționat la fel. Eu aș vrea să fiu lângă ei, să comemorăm nu prin a aduce o jerbă la fiecare dată fatidică, să mergem acolo să ne închinăm. Nu. Prin schimbarea legislației pentru arșii respectivi, pentru spitalele pe care nu le avem, pentru multe alte lucruri și pentru asta, dacă ei mă acceptă, cu cel mai mare drag voi fi lângă ei, să lupt pentru dreptatea lor”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone a fost achitat de Înalta Curte, în luna iunie. Judecătorii au desființat sentința pe care fostul edil o executa pentru abuz în serviciu și au dispus punerea în libertate. Piedone a fost achitat, pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală. Fostul primar al Sectorului 5 a fost încarcerat la penitenciarul Jilava.

Condamnat în primă instanță la 4 ani

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe fostul primar al Sectorului 4, pe 12 mai 2022, la o pedeapsă de 4 ani de detenție cu executare în dosarul Colectiv. Edilul a fost încarcerat la penitenciarul Rahova. Pedepse grele între 6 ani și 12 ani de detenție au primit și patronii clubului, pirotehniștii, artificierii și pompierii. Judecătorii au decis ca inculpații și părțile responsabile, Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov, să achite despăgubiri de peste 36 de milioane de euro către supraviețuitori și urmașii celor 65 de victime rezultate în urma tragicului incendiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE