Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Petre Daea pornește un nou „război” împotriva cormoranilor: „Mănâncă mai mult pește decât românii”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministrul Agriculturii pornește un nou „război” împotriva cormoranilor. Mănâncă mai mult pește decât românii, spune Petre Daea, motiv pentru care ministrul așteaptă să fie pusă în aplicare legea care permite împușcarea cormoranilor.

Petre Daea este cunoscut pentru „războiul" său cu aceste păsări

Petre Daea este cunoscut pentru „războiul" său cu aceste păsări. În 2019, când era tot ministru al Agriculturii, el cerea, în Parlamentul European, derogare pentru reducerea efectivelor de cormorani și spunea atunci că, în România, aceste păsări sunt atât de multe încât „fac baie în piscină”. Acum, ministrul susține că, la noi în țară, ar fi peste 120.000 de cormorani. Cum s-a ajuns aici? Prin măsuri lăsate la voia întâmplării sau prin bazaconii, spune Daea.

„1.000 de tone de pește mănâncă cormoranii pe zi”

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „1.000 de tone de pește mănâncă cormoranii pe zi, din Uniunea Europeană. În România, cormoranii mănâncă mai mult pește decât românii. Au dat o soluție, care pe mine m-a înspăimântat: să înlocuiești ouăle cormoranului, să nu mai clocească, să le iei din cuib și să le înlocuiești cu altceva. Păi, Doamne ferește! Am vrut să fac o probă practică: să-i pun în mașini și să le pun scară la dispoziție și să-mi arate cum se face. Astea-s bazaconii!”

Distribuie

Taguri