Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Peste o sută de credincioși au participat la un pelerinaj organizat la Iași

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Peste o sută de oameni au participat la Iași, la un pelerinaj de aproape 19 kilometri. S-au bucurat de priveliștea frumoasă, de locuri noi și au aflat câte puțin din istoria mănăstirilor pe la care au trecut.

De la primele ore ale dimineții, zeci de oameni au pornit într-un pelerinaj pe colinele Iașiului, iar punctul de întâlnire a fost Mănăstirea Bucium.

Pe traseu, oamenii s-au oprit să facă poze și să culeagă sânziene.

Pelerin: „E ceva inedit. Nu am mai participat la nici un pelerinaj din Iași. Mă simt foarte bine, îmi place mult să merg pe jos, să alerg. Deci e bine. E terapie și pentru trup și pentru suflet.”

Partea cea mai grea a traseului, dar și cea mai frumoasă, a fost pe dealul Repedea. Aflat la o altitudine de 353 de metri, vârful dealului oferă o panoramă spectaculoasă a Iașiului.

Sub zona de platou, în mijlocul pădurii, este Mănăstirea Piatra Sfântă. Călătoria s-a încheiat după mai bine de zece ore. Pelerinii s-au oprit și la mănăstirile Bârnova, Hlincea și Cetățuia.

Distribuie

Taguri