Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații devastatoare în Nigeria. Peste 600 de persoane au murit și peste un milion și-au părăsit casele

În urma inundațiilor din Nigeria 603 oameni au murit, a declarat ministrul pentru Afaceri Umanitare, Sadiya Umar Farouq. Autoritățile locale se grăbesc să distribuie ajutoare de urgență sutelor de mii de oameni evacuați din casele lor inundate.

Circa 1,3 milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească casele şi 2.400 au fost rănite în ultima săptămână. Un total de 200.000 de locuinţe au fost distruse sau grav avariate de inundaţii, potrivit Agerpres.

Cea mai populată ţară din Africa, cu aproximativ 200 de milioane de locuitori, se confruntă de câteva săptămâni cu ploi abundente. Fluviul Niger şi cel mai mare afluent al său, Benue, transportă cantităţi tot mai mari de de apă din cauza acestora.

Regiunile nordice ale Nigeriei Borno, Yobe şi Adamawa se confruntă cu un risc crescut de inundaţii.

Situația se poate înrăutăți

Farouq a avertizat că este posibil ca situaţia să se înrăutăţească. „Riscul de inundaţii în regiunile afectate nu va scădea până la sfârşitul lunii noiembrie”, a subliniat ea.

În întreaga ţară, 450.000 de hectare de terenuri agricole au fost deja devastate.

Săptămâna trecută, Nigeria şi-a deschis rezerva de inundaţii pentru a asigura aprovizionarea populaţiei. Autorităţile se tem, de asemenea, de răspândirea bolilor din cauza contaminării apei de către inundaţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE