Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 170.000 de euro au fost confiscați de la un eurodeputat italian și de la asistenții acestuia, pe fondul unor suspiciuni de fraudă

Parchetul European (EPPO) a anunțat luni că a confiscat peste 170.000 de euro de la un europarlamentar italian și de la patru dintre asistenții săi parlamentari, în cadrul unei anchete de fraudă, potrivit Euronews.com.

Care sunt acuzațiile?

Executarea ordinului de sechestru împotriva eurodeputatei Stefania Zambelli, din partea partidului populist de dreapta La Lega, și a celor patru asistenți italieni ai acesteia a fost finalizată joia trecută, a precizat EPPO într-un comunicat. Aceasta a urmat unei anchete preliminare conduse de EPPO și de filiala din Brescia a Poliției Financiare italiene, în urma unei suspiciuni de fraudă în detrimentul bugetului UE.

Anchetatorii consideră că cei patru asistenți nu au desfășurat activitățile legate de funcția pentru care au fost angajați sau le-au desfășurat doar parțial, documentându-și în mod fals activitățile către Parlamentul European. De asemenea, aceștia sunt acuzați că și-au prezentat în mod eronat calificările, declarând competențe educaționale și profesionale pe care nu le aveau.

Zambelli, care a fost ales în Parlamentul European în 2019, este "strâns legată de cel puțin una dintre persoanele angajate" și se crede că "a beneficiat și de sumele plătite de Parlamentul European pentru activitățile pe care personalul ar fi trebuit să le desfășoare", a precizat EPPO.

Euronews a contactat biroul lui Zambelli pentru comentarii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE