Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de șase milioane de euro. Ancheta vizează tranzacții de terenuri cu acte false

Percheziții de amploare în București și în Ilfov într-un dosar în legătură cu mai multe tranzacții de terenuri, în care prejudiciul depășește șase milioane de euro. În dosar apare și numele fostului șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Terenurile erau cumpărate și revândute pentru a li se pierde urma

Procurorii spun că în cele 35 de percheziții pe care le au în vedere vor să destructureze două grupări infracționale care din 2018 până în prezent ar fi efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituții publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” inițiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani. Prin activitatea infracțională desfășurată, persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are calitatea de martor, el ar fi fost unul dintre cumpărători, fără să știe că în realitate, documentele pe care le-a primit erau false.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi aduse 24 de persoane (18 persoane bănuite), în vederea realizării activităților specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare, potrivit anchetatorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE