Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună vor beneficia de medicamente compensate cu 90%

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect privind extinderea programului de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari, urmând ca de la 1 ianuarie să beneficieze de această facilitate pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat această modificare în cadrul unei declarații publice. El a subliniat importanța acestei hotărâri, care are ca obiectiv extinderea sprijinului acordat persoanelor în vârstă pentru achiziționarea medicamentelor de care au nevoie.

"A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

El a explicat că, în acest an, pentru perioada ianuarie - septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE