Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pene de curent în mai multe orașe din Ucraina. Autoritățile avertizează populația că ar putea urma un nou atac cu rachete

Rusia ar putea lansa un nou atac cu rachete asupra Ucrainei, pentru a lăsa cât mai mulți ucraineni fără curent și utilități în seara de Revelion. Avertismentul a fost lansat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o serie de bombardamente masive.

Au fost lansate mai multe drone kamikaze

Și de această dată, ținta atacului cu rachete a fost infrastructura energetică. Milioane de oameni, inclusiv din orașele Kiev, Lvov, Odesa și Harkov au rămas energie electrică. Potrivit autorităților, cel puțin trei persoane au fost rănite. Atacurile au continuat și pe parcursul nopții, când au fost lansate mai multe drone kamikaze.   

„Începând din această seară (joi seară n.red.), sunt pene de curent în majoritatea regiunilor din Ucraina. Este deosebit de dificil în regiunea Kiev și în capitală, regiunile Lvov, Odesa, Herson, Vinnița și Transcarpatia,” a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Din cele 69 de rachete lansate de armata rusă, 54 au fost doborâte, a spus Volodimir Zelenski. Iar pe parcursul nopții, apărarea aeriană ucraineană a mai doborât 11 drone kamikaze. Mai multe explozii au fost auzite în orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina. Pe lângă obiectivele energetice, bombardamentele au afectat și infrastructura rutieră. În prezent, potrivit autorităților ucrainene,  peste 25.000 de kilometri de drumuri sunt avariate.

Totodată, guvernul belarus a acuzat că o rachetă antiaeriană lansată de armata ucraineană ar fi căzut pe teritoriul său. Kievul a anunțat că va investiga acest caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE