Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Numărul de rechini, în creștere în apele statului New York. Polițiștii au început să patruleze pe plaje

New York-ul a înființat patrule de poliție care să supravegheze rechinii după aparițiile tot mai dese în apropierea plajelor. Doar în ultima lună au avut loc trei atacuri ale prădătorilor. Salvamarii îi supraveghează și ei de pe mal cu drone și anunță prin portavoce turiștii să iasă urgent din apă.

„În ultima săptămână, am ieșit câteva ore după-amiaza, devreme. După cum puteți auzi, cineva cere informații despre un rechin, pe frecvența radio”, spune locotenentul Sean Reilly, de la Poliția de conservare a mediului din statul New York.

În cele mai multe cazuri, oamenii confundă delfinii cu rechinii. Acești prădători înoată, de obicei, în adâncuri.

„Peștele Menhaden ne atrage atenția când este la suprafață. Înseamnă că ceva îl împinge acolo. Mergem să vedem ce este”, spune locotenentul Sean Reilly.

Explicația pentru numărul ridicat al rechinilor

La începutul lunii, un salvamar care patrula pe plaja Jones, cea mai populară plajă din Long Island, a surprins din dronă un rechin mare care urmărea un banc de pești.

În această perioadă, pe coasta estică sunt observați cel mai adesea rechinii-tigru. Totuși, pe o plajă, a fost descoperit cadavrul unui mare alb.

Potrivit experților, creșterea numărului de rechini este un semn că eforturile de conservare au reușit să ajute la restabilirea echilibrului ecologic al oceanelor, după ce pescuitul excesiv, poluarea și uciderea rechinilor - parțial inspirată de filmul „Fălci” - apărut în 1975 - le-au redus numărul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE