Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Partidul „Frații Italiei” vrea să schimbe Constituția. Se iau în calcul și măsuri de reducere a prețurilor la gaze și electricitate

Reducerea facturilor la electricitate și gaz și modificarea Constituției italiene se află pe agenda partidului „Frații Italiei”. Formațiunea politică începe să analizeze, de asemenea, formarea unui nou guvern.

Relațiile partidului cu Ungaria

Unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Meloni, deputatul Francesco Lollobrigida, a apărat relațiile strânse ale partidului său cu Ungaria, spunând că, indiferent dacă este vorba de Ungaria sau de Franța, formațiunea „Frații Italiei” va privi întotdeauna problemele și relațiile prin „obiectivul interesului național".

Francesco Lollobrigida, deputat al partidului Frații Italiei: „În Ungaria au votat cu puțin timp în urmă modificări cu observatori din partea Uniunii Europene, care nu au avut nimic de criticat. Deci noi am contestat acest mecanism de ingerință, în ceea ce privește această dinamică, nimic mai mult. Noi privim tot ceea ce se întâmplă în străinătate prin prisma interesului național, deci ne raportăm la fiecare națiune în parte, căutând puncte de convergență și similitudini în ceea ce privește interesele generale. Facem acest lucru cu francezii, cu germanii, cu ungurii, cu polonezii, iar atunci când ne aflăm în dezacord, suntem duri.”

Prioritatea - analiza economiei țării

Senatorul Luca Ciriani a declarat că prioritatea este să analizeze economia țării și să vadă ce pot face pentru a rezolva problema facturilor mari la gaze și electricitate.

Luca Ciriani, senator din partea partidului „Frații Italiei”: „Este clar pentru toată lumea că este o urgență cu facturile (de electricitate și gaz n.r.) și trebuie să vedem care este situația finanțelor publice și apoi vom începe să ne decidem ce să facem. Dacă pot spune că prioritatea principală este să reducem costurile (facturilor de electricitate și gaz n.r.), după care vom analiza toate celelalte situații, în funcție de ce resurse există.”

Reforma constituțională

Deputatul partidului „Frații Italiei”, Francesco Lollobrigida, a abordat, de asemenea, chestiunea reformei constituționale. Partidul său a declarat că dorește să aducă modificări Constituției italiene, scrisă în 1947, când țara a ieșit din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Francesco Lollobrigida, deputat al partidului „Frații Italiei”: „Constituția italiană este o constituție importantă, dar trebuie să ne amintim că s-a născut într-un moment foarte critic. Tocmai ieșisem dintr-o dictatură, dintr-un război sângeros. În acel context internațional existau riscuri, vă amintiți că lumea era împărțită în două blocuri, așa că acea constituție a fost deosebit de prudentă în privința câtorva aspecte și au fost făcute sacrificii, iar acest lucru se poate observa în dezbaterea și în relațiile dinaintea apariției textului Constituției, în timpul discuțiilor constituționale din 1947. A fost un act deosebit de precaut, sacrificând eficiența în favoarea prudenței. Trebuie să înlăturăm acele obstacole care dăunează cetățenilor, dar vom face acest lucru împreună. Cu cât discuția se poartă mai mult despre reguli, cu atât mai bine.”

În timp ce partidele de centru-dreapta au fost învingătoare, formarea unui guvern mai durează câteva săptămâni și va implica consultări între liderii partidelor și președintele Sergio Mattarella. Până atunci, premierul demisionar Mario Draghi rămâne în rol de interimar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE