Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Partidul de guvernământ din Slovenia renunţă la Twitter

Partidul de guvernământ din Slovenia, Mişcarea pentru Libertate (GS), a decis să nu mai folosească Twitter, temându-se că această reţea de socializare ar putea fi folosită de politicieni pentru a transmite ştiri false şi discursuri motivate de ură, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dat fiind comportamentul şi anunţurile noului proprietar şi ale conducerii Twitter, ne putem aştepta ca aceasta să îşi deschidă şi mai mult porţile pentru comunicarea indecentă şi discursurile motivate de ură”, a transmis sâmbătă GS într-un comunicat cu referire la recenta preluare a platformei de către miliardarul Elon Musk.

Robert Golob promite restaurarea decenţei în politică

GS, partidul premierului liberal Robert Golob, a câştigat alegerile legislative din aprilie cu un program care promitea restaurarea decenţei în politică şi întărirea statului de drept subminat de fostul prim-ministru conservator Janez Jansa.

Janez Jansa, un utilizator asiduu de Twitter, cu peste 100.000 de urmăritori într-o ţară cu două milioane de locuitori, a folosit platforma pentru a răspunde criticilor şi mass-media, în timp ce Golob a spus că nu va utiliza această reţea, pentru a evita tentaţia unor reacţii precipitate.

Mişcarea pentru Libertate, care deţine 41 din cele 90 de mandate din parlament, a precizat că pagina sa de Twitter a fost blocată timp de trei săptămâni din cauza unor probleme tehnice şi că, de-a lungul timpul, şi-a dat seama că nu are nevoie de această reţea pentru a li se adresa eficient cetăţenilor.

„În acelaşi timp, platforma a fost utilizată abuziv de membri şi de simpatizanţi ai anumitor partide politice pentru a polariza societatea, pentru a difuza ştiri false, manipula, discredita, ofensa sau chiar pentru a folosi discursuri motivate de ură”, a precizat GS, adăugând că nu vrea să ia parte la acest discurs.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE