Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parteneriat între UE și Coreea de Sud în domeniul digitalizării. Ursula von der Leyen: „Este crucial să colaborăm cu parteneri care ne împărtășesc valorile democratice”

Comisia Europeană a anunțat luni că a fost încheiat un parteneriat între Uniunea Europeană și Coreea de Sud în domeniul digitalizării. Ursula von der Leyen a precizat că, prin această colaborare, vor fi dezvoltate proiecte în domeniul inteligenței artificiale și cel al semiconductorilor.

Acordul va consolida cooperarea între parteneri de încredere și avansați din punct de vedere tehnologic în domeniul digital, ceea reprezintă un element esențial pentru progresul economiilor europene și coreene, se arată într-o declarație comună, făcută de Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene și de Yoon Suk-yeol, președintele Coreei de Sud.

„Salut lansarea parteneriatului digital. Este crucial să colaborăm cu parteneri care ne împărtășesc valorile democratice. Vom lucra în continuare la tehnologii precum semiconductorii, inteligența artificială sau cuantică și HPC”, a precizat Ursula von der Leyen, pe Twitter.

„În cadrul acestui parteneriat și împărtășind recunoașterea faptului că ar trebui să ne unim eforturile pentru ca inovarea digitală să urmărească valori universale, cum ar fi libertatea și drepturile omului pentru cetățeanul global, plănuim, de asemenea, să punem în aplicare un mecanism de consultare între Coreea și UE pentru a discuta modalități de consolidare a solidarității pentru libertatea cetățenilor digitali”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE