Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paris: Ciocniri violente între suporterii marocani și polițiștii francezi

Peste 70 de fani marocani au fost reținuți de polițiștii francezi, după ce au început să arunce în forțele de ordine cu artificii. Cu greu au reușit jandarmii să-i calmeze.

Peste 20.000 de suporteri marocani au ieșit în stradă pentru a sărbători victoria Marocului în fața Portugaliei. În cealaltă partidă, dintre Anglia și Franța, suporterii englezi au fost dezamăgiți după înfrângerea de la Campionatul Mondial din Qatar.

Marocanii au atacat forțele de ordine

La Paris, euforia fanilor marocani după victoria echipei favorite în fața Portugaliei s-a transformat într-o luptă de stradă. Marocani au devenit violenți, iar intervenția forțelor de ordine a fost imediată. Jandarmii au încercat să-i disperseze cu gaze lacrimogene, după ce marocanii i-au atacat cu artificii și pietre și au distrus mai multe pubele.

În schimb focurile de artificii au luminat bulevardul Champs Elysees după victoria Franței în fața Angliei.

Englezii sunt dezamăgiți

Fanii englezi au rămas cu armar după înfrângerea în fața Franței cu 2 la 1. Anglia a avut șansa de a restabili egalitatea, dar Harry Kane a irosit un penalty în minutul 84.

„Sunt foarte dezamăgit. Însă partea cea mai tristă este că Franța a fost mai bună. Am crezut că putem să-i învingem. Dar Anglia are același joc. Știm să pasăm, dar nu reușim să marcăm. Cam asta e părerea mea. Pur și simplu nu am reușit să ajungem în semifinală”, spune un suporter englez.

În semifinalele Campionatului Mondial din Qatar vor juca marți, Argentina și Croația, iar miercuri Franța și Maroc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE