Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Părinții fotbalistului Luis Diaz, de la Liverpool, au fost răpiți, iar mama a fost găsită. Președintele țării a trimis armata în operațiune

Jucătorul lui Liverpool, Luis Diaz (26 de ani), trece prin momente dificile, după ce părinții i-au fost răpiți în țara natală, Columbia.

Autoritățile de le Bogota au anunțat că, între timp, au reușit să o salveze pe mama fotbalistului, care a fost găsită în nordul țării, în Barrancas, însă tatăl său este căutat în continuare.

Recompensă pntru ajutorul dat găsirii tatălui lui Luis Diaz

Între timp, polițiștii au anunțat că orice informație care poate duce la recuperarea sa va fi recompensată cu 50 de mii de dolari.

Președintele Columbiei, Gustavo Petro, a declarat că guvernul și poliția se află mereu în legătură cu Luis Diaz și că în această operațiune de găsire a tatălui fotbalistului este implicată și armata.

  • Luis Diaz are 43 de selecții și 9 goluri pentru naționala Columbiei.

Din cauza situației sale, Luis Diaz a lipsit de la meciul din această etapă, în victoria 'Cormoranilor' cu 3-0 în fața lui Nottingam Forest. Într-un comunicat emis pe site-ul clubului, Liverpool a confirmat situația prin care trece fotbalistul și că îl sprijină.

"Am aflat vestea aseară și e cea mai dificilă pe care am auzit-o. Când te afli de atâta timp în acest fenomen, crezi că ai trecut prin toate, dar nu e vorba despre noi. Este vorba de Lucho și despre familia sa. Cu toții sperăm și ne rugăm ca totul să fie bine. A fot un șoc pentru echipă. Nu am știut ce să discut la ședința cu echipa", a spus antrenorul Jurgen Klopp după meci.

Mijlocașul ofensiv de bandă stângă valorează 75 de milioane de euro. El joacă la Liverpool din ianuarie 2022, când a fost adus de la FC Porto în schimbul a 47 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

La Liverpool, Luis Diaz are un salariu anual de 3 milioane de euro brut, fără bonusuri, conform publicației Capology. El mai are contract cu britanicii până în iunie 2027.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE