Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Părintele Calistrat vrea ca 10% din câștigul de la nuntă să fie dat Bisericii. Reacția BOR: ”Toată această cinică abordare e cât se poate de compromițătoare”

Biserica Ortodoxă Română reacționează după declarațiile controversate ale părintelui Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași. Preotul a spus că 10% din ceea ce strâng mirii la nuntă trebuie dat Bisericii.

„L-ați luat pe Dumnezeu de prost, el e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit pe atâtea lucruri”?. a declarat părintele Calistrat în cadrul unui interviu pentru BZI.ro.

Părintele Calistrat, criticat de purtătorul de cuvânt al BOR: ”Teologia creștină reală nu e financiară”

După aceste declarații, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu a reacționat printr-un comunicat pentru Euronews.

”Teologia creștină reală nu e financiară. Este trinitară.

Invocarea aberantă a unei practici din Vechiul Testament (zeciuiala) într-un context creștin total străin de paradigma socială și religioasă a altor milenii, confundarea Templului iudaic cu Biserica lui Hristos și a creștinismului fondat pe Jertfă, pe „a da”, nu pe „a lua”, cu un exercițiu de contabilizare hrăpăreață a Sfintelor Taine, toată această cinică abordare e cât se poate de compromițătoare.

Din fericire, spiritul creștin și Ortodoxia nu se recunosc deloc în asemenea excese pseudo-teologice.

Teologia apofatică a darului nu are nicio legătură cu guraliva „teologie” a ochiului diavolului, singura care poate fi prestată rentabil și forestier”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Preotul Calistrat Chifan nu este la prima abatere, el a fost anul trecut în centrul unui scandal, după ce s-a certat cu mai multe femei și a lovit-o pe una dintre ele chiar în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE