Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Panouri fotovoltaice, instalate pe blocuri în Sectorul 1. Programul multianual, aprobat de Consiliul Local

Panouri fotovoltaice şi pompe de căldură urmează să fie instalate pe blocurile din Sectorul 1. Consiliul Local a aprobat în ședința de marți programul local multianual "Termoficarea de la soare”.

Asociațiile de proprietari ar urma să contribuie financiar cu 10% din valoarea valoarea lucrărilor de intervenţie executate prin programul local multianual "Termoficarea de la soare", stabilită la minimul prevăzut conform unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă nr. 18/2009.

În schimb, cota de contribuţie se poate reduce la zero, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă nr. 31/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009, notează Agerpres.

Hotărârea aprobă finanţarea din bugetul local a cheltuielilor aferente cotei de contribuţie ce revine proprietarilor/asociaţiei de proprietari în cuantum de 10% din valoarea lucrărilor de intervenţie executate pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor cofinanţate prin "Termoficarea de la soare".

Primăria Sectorului 1 recuperează banii pentru lucrări în 10 ani

Sumele avansate din bugetul local pentru asigurarea cotei din valoarea lucrărilor de intervenţie executate pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe contribuţie proprie a proprietarilor/asociaţiilor de proprietari se recuperează, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 10 ani de la recepţia la terminarea lucrărilor.

Tensiuni privind creșterea capitalului social al CET Grivița

Hotărârea a fost aprobată cu un amendament formulat de consilierul local PNL Gheorghe Dinu, ce prevede, printre altele, aprobarea majorării capitalului social al SC CET Griviţa SA cu 40 de milioane de lei.

"CET Griviţa este la un pas de insolvenţă şi faliment", a declarat consilierul liberal, conform sursei citate.

În schimb, secretarul general al sectorului 1, Mirona Mureşan, a avertizat că este nelegal adoptarea amendamentului să fie supusă votului Consiliului Local în cadrul unui proiect care are un alt obiect. Ea a menţionat că, dacă proiectul va fi votat cu amendamentul introdus, va refuza contrasemnarea hotărârii.

"Să constate Instituţia Prefectului, eu sunt obligată să-l supun aprobării", a spus consilierul local PSD Daniela Popa.

Potrivit sursei citate, consilierii locali ai PMP şi USR au anunţat că nu vor vota amendamentul. Când s-a supus la vot propunerea de reexaminare a proiectului de hotărâre, Daniela Popa a atras atenţia că grupul consilierilor PMP şi USR a părăsit şedinţa.

Propunerea de reexaminare a proiectului nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi adoptată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE