Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paco Rabanne a fost incinerat. Omagiu pentru respectatul creator, la Săptămâna Modei de la Paris

Creatorul de modă spaniol Paco Rabanne a fost incinerat luni, în vestul Franței, la patru zile după ce a decedat. În memoria sa, Casa Paco Rabanne va organiza un eveniment omagial pe 1 martie, în cadrul Săptămânii Modei de la Paris.

„A fost incinerat ieri în Bretania”, a declarat marţi un oficial al grupului catalan Puig, care deţine marca ce îi poartă numele, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

Celebru pentru ţinutele sale futuriste din metal, precum şi pentru declaraţiile sale excentrice, designerul Paco Rabanne a murit, vineri, la vârsta de 88 de ani în satul Portsall, în Bretania.

Familia sa s-a refugiat în Franţa din cauza războiului civil spaniol.

Casa Paco Rabanne va fi prezentă pe 1 martie în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, prilej de a-i aduce un omagiu creatorului de modă, incinerat în cea mai strictă intimitate.

La câteva zile după dispariţia "metalurgistului modei", rapperul american Cardi B s-a îmbrăcat în Paco Rabanne, duminică, pentru Premiile Grammy: o rochie metalizată asociată cu un accesoriu pentru cap, conceput de actualul director artistic al casei, Julien Dossena, o reinterpretare a creaţiilor emblematice ale lui Paco Rabanne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE